KOMENTAR DANA

Poštovanje i kredit

Izađite, ako je suditi prema vremenskim prilikama, na ne baš idealni koševski travnjak i zadovoljite sportsku javnost

Duboka kriza i besparica dobro su pročistile svlačionice i na Koševu i na Grbavici. Arhiv

Piše: Nermin Demirović

22.9.2021

Nije nedjelja, a nije ni dan kada je otišao Hase. Nije ni rođendan za 100 godina, ali je danas na Koševu još jedan vječiti derbi. Oba rivala u utakmicu koja navijačima najviše znači ulaze sa željom da drugog bace na koljena.

Još prije nekoliko mjeseci činilo se da su sarajevski klubovi zajedno na koljenima. Duboka kriza i besparica dobro su pročistile svlačionice i na Koševu i na Grbavici, pa ove jeseni nema spektakularnih igara dva najpopularnija bh. tima, a o trofejima se ne govori baš mnogo.

Navijači Sarajeva svjetlost su vidjeli u povratku Vincenta Tana, a komšije s Grbavice su na spektakularan način proslavile 100 godina kluba. I sve je to lijepo... „Div“ protiv „Gospodina“ i pokoja plaća je legla na obje strane, ali sada sve treba opravdati na terenu. Tamo gdje je jedino mjerilo.

Nemalo puta ova utakmica je izazivala veliku pažnju, ali je ono što je ponudila bilo razočaravajuće u fudbalskom smislu. Kvalitet je mnogo puta bio upitan, a navijači će oprostiti pobjednicima ma šta se događalo.

Ima debitanata, oba trenera su prvi put na derbiju, ali nema sumnje da znaju šta navijačima znači ova utakmica. Evo prilike njima i igračima... Izađite, ako je suditi prema vremenskim prilikama, na ne baš idealni koševski travnjak i zadovoljite sportsku javnost.

Zaradite kredit i za možda neka kasnija lošija izdanja. Zaradite poštovanje navijača i svih onih koji vole bh. fudbal, jer danas se igra najveća utakmica u nas.

U protivnom, ni poštovanja ni kredita.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.