LIČNOST DANA

Marko Maksimović: Pokorio Evropu

Novi biser bh. tenisa postao juniorski prvak Starog kontinenta

E. Ć.
  • Maksimović: Na završnom turniru izgubio samo jedan set

    Maksimović: Na završnom turniru izgubio samo jedan set

    Foto: Arhiv


Talentirani Marko Maksimović tiho je i neprimjetno otišao u Monte Karlo na završni Europe Masters turnir, koji je okupio osam najboljih tenisera do 16 godina.

Iako su ga u startu potcijenili drugi igrači kojima su davane veće šanse za pobjedu, Maksimović je najprije na ceremoniji otvaranja ponosno stajao pored zastave Bosne i Hercegovine, zajedno sa svojim trenerom Damirom Spahićem, a onda je, kada je turnir krenuo, pokazao svoje umijeće.

Prvo je furioznom partijom savladao drugog nosioca Petra Brunclika (2:0), a onda je nakon iscrpljujuće borbe i preokreta pobijedio Jakoba Jedrzejčaka (Jedrzejczak) 2:1. Izborio je veliko finale, ostvarivši ogroman uspjeh, ali ni tu se nije zaustavio.

U finalu je ponovo bio maestralan te je bez izgubljenog seta savladao Mikala Krajčija (Michal Krajci). Sjajan je to rezultat 15-godišnjeg Dobojlije, koji je najavio veliku karijeru i nastupe na Fjučersima u narednom periodu.

Marko Maksimović rođen je 12. februara 2006. godine u Doboju, a član je Teniskog kluba Doboj. Prošlog mjeseca je u svom gradu pobijedio na evropskom turniru, a nastup u Monte Karlu je potvrda vrhunskog talenta.

Više o temi Ličnost dana

LIČNOST DANA
Adi Nalić: Najbolji veznjak
LIČNOST DANA
Muriz Memić: Simbol istrajnosti
NA VRH

Podijeli članak na