LIČNOST DANA

Džanan Musa: U top formi

Postigao 22 poena, uz po dva skoka i asistencije

Džanan Musa. Arhiv

Piše: G. Š.

17.1.2022

Naš košarkaški reprezentativac Džanan Musa pružio je još jednu dobru partiju za Breogan, koji je u zaostaloj utakmici 11. kola ACB lige poražen od Hoventuta (87:90). 

Za nešto više od 34 minute provedene na parketu Bosanac je postigao 22 poena, uz po dva skoka i asistencije.

Musa je dobro otvorio utakmicu, postigao sedam poena u prvoj četvrtini, ali u probleme je upao u trećoj dionici. Tada su sudije u nekoliko njegovih napadačkih akcija donijele dvije-tri diskutabilne odluke, a svaka od njih je bila na štetu bh. reprezentativca. Prvo su mu dosuđena dva faula u napadu, kao i jedan nesportski, te otad dugo nije mogao ponovo ući u pravi ritam, sve do samog finiša utakmice, kad je već bilo kasno za njegov tim.

Džanan Musa rođen je 8. maja 1999. godine u Bihaću. Prve košarkaške korake napravio je u Školi košarke KK Bosna XXL, gdje je pokazao raskošni talent i s 12 godina dobio je poziv da dođe u sarajevski Koš (na omladinskom EP 2006. godine našu selekciju vodio do naslova i ponio titulu MVP-a). Naredna stanica, od 2014. godine, bila je zagrebačka Cedevita, koja je bila stepenica za NBA ligu. Kao 29. pik prve runde drafta 2018. izabran je od Bruklin Netsa, čiji je član bio dvije godine. Na zimu 2021. vratio se u Evropu i potpisao za Efes, da bi ovog ljeta postao član Breogana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.