KOMENTAR DANA

Sramota stoljeća

Samo neko niske inteligencije, ili ko je s njim u istim vodama, može biti sponzor osobi iz kriminalnog miljea

Fudbalski klub Sarajevo postao je glavni sponzor bh. MMA borca Denisa Stojnića. Facebook

Piše: Nermin Demirović

31.10.2022

Asim Ferhatović Hase, Safet Sušić, Želimir Vidović Keli, Predrag Pašić, Faruk Hadžibegić..., Denis Stojnić... Zajedničko im je da su obukli dres Fudbalskog kluba Sarajevo - i baš u tome je cijela bruka ovog svijeta.

Dok su legende za taj dres prolijevale znoj i krv, jedan je stigao na vrlo čudan način. A za bruku je kriv ni manje ni više nego influenser u pokušaju - Ismir Mirvić, aktuelni predsjednik kluba s Koševa. I dok se nagomilalo novih pola miliona KM duga za poreze, dok vodi "tešku" borbu za što veći broj pratilaca na društvenim mrežama, Mirvić se dosjetio da zvanično navuče dres Sarajeva Denisu Stojniću, čovjeku za kojeg su i ptice na grani znale čime se bavi.

Biti sponzor čovjeku koji je, nedvojbeno, niz godina dio kriminalnog miljea, može samo osoba niskog nivoa inteligencije ili neko ko je u istim vodama sa Stojnićem.


Nermin Demirović. Avaz

I hajde što je Mirvić odlučio "pogurati" svog intimusa, a vrijeme će pokazati i kakva je veza među njima, nego je bez imalo savjesti udario na obraz navijačima Sarajeva. I istog sata nakon hapšenja kriminalca Stojnića, Mirvić je mogao pokušati popraviti stvari, ali nije. Nije se ogradio, raskinuo ono nešto što je on nazvao saradnjom i izvinio se navijačima, ali i cijeloj državi.

Potez Mirvića nakon hapšenja Stojnića otvara i druga pitanja, prije svega o tome u kakvoj su sprezi bili Mirvić i Stojnić i da li su imali zajedničke "biznise". Ako već klub ima želju i mogućnosti da podrži nekoga, zašto baš Stojnić - pitanje je za Mirvića.

Star i neupotrebljiv kao ozbiljan sportista, više nego kompromitiran, a opet privlačan Mirviću. Tu nešto baš smrdi, a FK Sarajevo, a posebno navijači, to ne zaslužuju. Posla nisu čista, a nakon svega možda se treba zapitati koliko su "čiste" pare i čije su pare koje se ulažu u klub.

Odgovore ima Mirvić, a možda i neke državne institucije. Stojnić je pao, sada se čeka koga će povesti sa sobom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.