LIČNOST DANA

Dejvid Kameron: Na strani pravde

Jasno je da se u Srebrenici desio genocid i Ujedinjeno Kraljevstvo će glasati za rezoluciju

Kameron: Jasna poruka. Platforma X

Alen Bajramovic

3.5.2024

Snažna potvrda da diplomatska ofanziva, prijetnje sukobima i pritisci na države članice neće uroditi plodom, da će UN-ova rezolucija o Srebrenici biti usvojena i da je demokratski dio svijeta na strani istine, pravde i budućnosti, stigla je i s još jedne važne adrese. Velika Britanija ne samo da će podržati usvajanje ovog civilizacijskog dokumenta već će i prozivati sve koji se tome protive.

Jasno je da se u Srebrenici desio genocid i Ujedinjeno Kraljevstvo će glasati za rezoluciju kada se ona nađe na dnevnom redu Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, poručio je ministar vanjskih poslova UK Dejvid Kameron (David Cameron). On je na sjednici Komiteta za međunarodne odnose i odbranu Doma lordova kazao da je depresivno da Srbija i RS pokreću kampanju kojom bi se poništila rezolucija.

- Mislim da se svi sjećate Srebrenice i to je bio genocid, jedan od najgorih koje smo vidjeli na našem kontinentu u posljednjih nekoliko decenija - kazao je Kameron.

Dejvid Vilijam Donald Kameron bio je premijer Ujedinjenog Kraljevstva od 11. maja 2010. do 13. jula 2016. godine, u dva mandata. Na čelu britanske vlade i Konzervativne stranke tada ga je zamijenila Tereza Mej (Theresa May).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.