KOMENTAR DANA

Da se ne ponovi Višća

Nakon gnusnih uvreda, Vuković je odlučio odgoditi debi za svoju BiH

Vuković (desno): Tek mu je 20 godina. FK Borac

27.5.2024

Fudbaler banjalučkog Borca David Vuković našao se u centru pažnje javnosti jer je odgodio svoj debi za reprezentaciju BiH nakon gnusnih uvreda i teških prozivki zbog dešavanja u meču finala Kupa – na kojem nije ispoštovana himna države.

Kada je objavljeno da neće doći na okupljanje, uslijedio je „rafal“ užasnih komentara na društvenim mrežama. Rijetko ko je zastao i pomislio da je riječ o 20-godišnjaku, mladiću koji je na sva zvona isticao da je presretan nakon što mu je selektor Barbarez uputio poziv.

Oduševio je sve svojim partijama, rijetko koji igrač u našoj ligi je toliko opasan van šesnaesterca, a kada je došao na korak do sna – debija za reprezentaciju, desilo se šta se desilo. Sada se utrkuju ko će ga više popljuvati, uputiti mu sočniju psovku.

Iako su fudbaleri „mašine“, na kraju su i oni ljudi od krvi i mesa, s emocijama „običnog čovjeka“. Stavite se na njegovo mjesto, kako biste se vi osjećali da ste linčovani sa samo 20 godina? Sigurno vam ne bi bilo svejedno, baš kao ni nekom iskusnijem fudbaleru. Samo se sjetimo da su „stručnjaci“ s društvenih mreža „otjerali“ Edina Višću iz reprezentacije.

Čovjek je odigrao jednu lošu utakmicu protiv Sjeverne Irske, pa su mu „skidali glavu“. Prošle su četiri godine od tada, a Višću brojni navijači i dan-danas spominju. Nemamo pravo, a ni prostora tjerati talente. Da nam se ne ponovi slučaj kao s Višćom.

Podsjetimo, u prošlosti su za reprezentaciju igrali i fudbaleri s tetovažama ratnih zločinaca, jednom je reprezentacija BiH dala sve, pa je on podržavao monstruma Ratka Mladića (op.a. Nemanja Supić)..., a sada komplekse liječimo na 20-godišnjaku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.