REGION

Vučić: Nećemo imati milosti prema ubicama i nalogodavcima

Agencije

20.1.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi na Kosovu i Metohiji, govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića, rekao je da neće da prihvata preuranjena rješenja koja neki iznose jer im se čini da to tako treba da bude, već da mora da se govori na osnovu sveobuhvatne istrage i dokaza.

Nakon trosatnog sastanka s političkim i privrednim predstavnicima Srba, Vučić je istakao da prištinske institucije, kao što je to rekao američki ambasador u Prištini, imaju priliku da se dokažu.

- Žao mi je što nisu do sada prihvatili našu ponudu za učešćem u istrazi. Mislim da smo mogli dosta da doprinesemo - kazao je Vučić.

Naglašava da je razrješenje ovog zločina ključno za nestanak uznemirenosti, straha kod ljudi i za drugačiji pogled u budućnost.

Što se Srbije tiče, za nas nije važno koje je ime ubice i nalogodavaca, bilo da je srpsko, albansko ili bilo kojeg stranca. Kakvo god da je i čije god da je, neću da prihvatam preuranjena nagađanja nekih. Mora da se do njih dođe sveobuhvatnom istragom i dokazima. Prema počiniocima i nalogodavcima neće biti milosti - poručio je Vučić.

Naveo je da je s predstavnicima Srba u Kosovskoj Mitrovici razgovarao o tome kako da srpski narod opstane na svojim ognjištima.

- Nema ništa važnije od ostanka i opstanka našeg naroda u pokrajini - poručio je Vučić i dodao da će država Srbija u tome da pomogne, prije svega politikom mira, politikom zaštite Srba i ulaganjem u razvoj.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.