U ORGANIZACIJI OPOZICIJE

U Beogradu u toku protest "Srbija protiv nasilja"

Ranka Kašiković, inače radnica Gerontološkog centra u Subotici, pročitala je zahtjeve ispred organizatora skupa

Protest u Beogradu. Nova.rs

S. S.

27.5.2023

U Beogradu je u toku četvrti po redu protest "Srbija protiv nasilja" na koji su pozvali predstavnici dijela opozicionih partija. Okupljanje je počelo ispred zgrade Skupštine, a nakon toga kolona građana uputila se ka zgradi RTS-a.

Organizatori su ranije pozvali građane da ponesu po cvijet i ostave ga ispred Narodne skupštine "kako bi se pokazalo poštovanje prema žrtvama masovnih ubistava u Srbiji i saosećanje sa porodicama i prijateljima preminulih".

Poštivanje zakona

- Pozivamo vas da zajedno formiramo prsten oko RTS-a. Kolona će se kretati Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, zatim će skrenuti lijevo u Beogradsku ulicu, zatim u Ilije Garašanina i opet lijevo u Takovsku do RTS - rekla je Kašiković i dodala da će još jedna bina biti u Tašmajdanskom parku.

Ranka Kašiković, inače radnica Gerontološkog centra u Subotici, pročitala je zahtjeve ispred organizatora skupa. Ona je navela da je RTS javni servis koji plaćaju svi građani i da zato traže da postupe odgovorno i da poštuju zakone.

Smjena rukovodstva RTS-a

Jedan od zahtjeva, pored smjene rukovodstva RTS-a je da na Dnevniku RTS-a gostuje i jedan od organizatora ovih demonstracija.

Podsjećamo, na prethodnim protestima demonstranti su blokirali most "Gazela".

Protest u Beogradu. Naxi kamere

- Ideja je da ne bude nikakvih upada, dostojanstveno i mirno, kao i do sada. Ovo je naša kuća (RTS) i javnost mora da zna šta se dešava na ulici i u društvu. Već su nas određeni ljudi iz RTS-a podržali, poput Jovana Memedovića i na snazi je jedan tihi bojkot, tihi štrajk - rekao je Đorđe Miketić, prenosi Nova.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.