TEŠKE IZJAVE

Dević: Prekida se prijenos kada govore zastupnici SDA, Handžić: Previše se stavljate u ulogu žrtve

Ako je problem sa prenosom i zbog toga trebamo da prekinemo sjednicu, pa nije ovo neki šou i rijaliti, rekao je Igor Stojanović

Žustra rasprava Handžića i Devića. AVAZ

Piše: S. S.

10.5.2022

U toku je sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj se raspravlja o Nacrtu Zakona o visokom obrazovanju. Postoje određeni problemi sa prijenosom sjednice što je rekao i zastupnik SDA Mahir Dević, koji je ukazao na to poslovničkom intervencijom.

- Dopredsjedavajuća jel imamo nekih problema sa prijenosom? Jer dobijamo informacije da se prekidamo kada govorimo, da prijenos ne radi. Je li sve OK?, upitao je.

Dobra volja

Dopredsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Danijela Kristić je rekla da je, prema njenim informacijama, sve u funkciji.

Na to je Dević rekao da nije sve u redu.

- Dajte pauzu da se taj prijenos osposobi. Ovako to izgleda kao da se namjerno dešava kada govore zastupnici iz Kluba SDA - rekao je Dević.

Nakon toga je dopredsjedavajuća Kristić (NiP) tražila pauzu, a obzirom da je Dević prekinuo disusiju ukazano je da se ne može u sred izlaganja tražiti pauza.

Nakon toga je poslovničkom intervencijom reagovao zastupnik Igor Stojanović (SDP):

- Prijenos nema nikakve veze sa poslovnikom i to je naša dobra volja da informišemo javnost. Ako je problem sa prenosom i zbog toga trebamo da prekinemo sjednicu, pa nije ovo neki šou i rijaliti.

Teorije zavjere

Ponovo je Dević reagovao i rekao je indikativno da se prekida prenos dok SDA zastupnici diskutuju.

Onda se obratio dopredsjedavajući Vibor Handžić:

- To je više od teorije zavjere što vi govorite. Pretjerano se stavljate u ulogu žrtve.

Na kraju je Handžić dodao da je svakako planirana pauza za ručak poslije, a ukoliko nekome ne odgovara da priča sada neka se javi za diskusiju nakon pauze poslije pauze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.