VITKIJI IZGLED

Komadi koji vizuelno izdužuju figuru

Košulje, bluze pa i haljine s V izrezom su, uz pantalone i suknje visokog struka, najbolji modni saveznici za niske djevojke

Visoki struk naglašava noge. ILUSTRACIJA

A. F.

12.5.2021

Ako vas muči manjak centimetara i želite da izgledate vitkije i više, onda ste sigurno i veliki ljubitelj štikli, koje najbrže rješavaju taj problem. Ali, postoji još nekoliko odjevnih komada koji će vas naizgled učiniti višim, te vam uz njih štikle čak i neće biti potrebne.


Pantalone na trapez

Jedno vrijeme nisu bile u modi, ali proteklih godina su opet popularne, zbog čega najviše mogu slaviti djevojke s kratkim nogama. Pantalone na trapez, koje su u gornjem dijelu uske pa se od koljena šire, stvaraju iluziju vitkijih i dužih nogu, pogotovo ako nogavice skoro potpuno prekriju cipele. Njihova čarolija još je bolja u kombinaciji s nekim vrhunskim štiklama.

Pantalone na trapez. ILUSTRACIJA

Pantalone i suknje visokog struka

Visoki struk je još jedan trend čiji bi modni povratak najviše trebalo da obraduje niske djevojke. Pantalone i suknje koje krasi visoki struk takođe, kao i pantalone na trapez, vizuelno izdužuju noge, pa samim tim i cijelu figuru. Uz to, visoki struk stvoriće iluziju figure pješčanog sata i kod djevojaka koje se ne mogu pohvaliti naglašenim bokovima i uskim strukom, te vas vizuelno učiniti ženstvenijim, ali i vitkijim.

Strukirana midi haljina

Iako komadi u midi dužini, odnosno koji sežu do ispod koljena, naoko ne djeluju kao dobar izbor za niske djevojke, haljine su druga priča. Strukirana midi haljina ili model na preklop u trenu će vam podariti vitkiji izgled i izdužiti vas.


Midi haljina dodatno izdužuje figuru. ILUSTRACIJA

V izrez

Košulje, bluze pa i haljine s V izrezom su, uz pantalone i suknje visokog struka, najbolji modni saveznici za niske djevojke, a pogotovo kada su u paru. V izrez otvara vrat te ga tako izdužuje, a to se odražava i na ostatak vaše figure.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.