TROPSKI RAJ

Sve čari Barbadosa

Inače, skoro svi restorani na Barbadosu imaju takav položaj da uz ručak ili večeru imate direktan pogled na tirkizno plavetnilo mora, što svemu ovome daje poseban užitak

Barbados. AGENCIJE

A. F.

26.7.2021

Barbados je poznat po svojim dugim, bijelim pješčanim obalama, nestvarnim tirkiznim talasima i predivnim plažama. Međutim, ovo karipsko ostrvo nudi daleko više toga.

Pored toga što dugo već važi kao jedna od najpoznatijih tropskih oaza, Barbados je i umjetnička oaza, raj za gurmane, te idealno mjesto za svakog avanturistu.


Barbados. AGENCIJE

 Inače, skoro svi restorani na Barbadosu imaju takav položaj da uz ručak ili večeru imate direktan pogled na tirkizno plavetnilo mora, što svemu ovome daje poseban užitak.


 Oni koji dođu na Barbados, mogu ga istražiti veoma lako i to uz iznajmljen automobil. Unutrašnjost ostrva je prilično brdovita, pa je najbolje uzeti terenac. Ipak, za one koji ne vole da voze, najbolji način da se razgleda ostrvo jeste lokalnim autobusima, koji su izuzetno jeftini, a iz kojih možete izaći gdje god poželite.


Barbados za odmor iz snova. AGENCIJE

I dok su glavni smještajni kapaciteti na zapadu ostrva, istočni dio ima zapanjujuće plaže, koje uglavnom koristi lokalno stanovništvo, a koje nisu komercijalizovane, pa tako predstavljaju netaknuti raj na zemlji. Istina, ovdje su talasi daleko viši, pa ovo mjesto i nije baš idealno za plivanje, ali je zato ovo idealna lokacija za surfere. Najpoznatije plaže za surfere su Krejn's bič i Faul bej, koje predstavljaju pravu nedirnutu prirodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.