KUDA NA LJETOVANJE

Veličanstveni Mediteran: Savršene destinacije za odmor

Vaše želje će biti ispunjene raznim stazama koje možete pronaći na ovom divnom ostrvu

Majorka. AGENCIJE

A. F.

25.5.2022

Od Majorke, pa do Hrvatske i Krete, Mediteran je prepun veličanstvenih destinacija na koje možete da se uputite ako želite da upijate sunčeve zrake.


Majorka

Najveće od Balearskih ostrva, Majorka je sanjiva destinacija koja svojim posjetiocima nudi po malo od svega na svojoj površini od 3.640 km2. Želite biciklistički i pješački odmor? 

Vaše želje će biti ispunjene raznim stazama koje možete pronaći na ovom divnom ostrvu. 

Da li ste ljubitelj zabava, odmora na plaži, gurman ili ljubitelj historije? Ne bojte se, jer ostrvo zaista pruža obilje iskustava, atrakcija, prodavnica, restorana, barova, galerija, plaža i još mnogo toga kako biste osigurali odmor koji vam je toliko potreban.

Hrvatska

Sa predivnim historijskim lokacijama, sa divnim odmaralištima na plaži, užurbanim gradovima i planinskim pejzažima, Hrvatska je čudesna zemlja koja se u posljednjoj deceniji pokazala kao prava sila na koju treba računati kada su u pitanju blažene destinacije za odmor. Dubrovnik je posebno mjesto ne samo za ljubitelje Igre prestola, već i zbog impresivnog prikaza svoje historije.

Zatim, tu je primorski grad Split, koji je izgrađen na ruševinama rimske palate, zadivljujući Nacionalni park Plitvička jezera, koji se sastoji od terasastih jezera povezanih vodopadima i brojnih očaravajućih odmarališta na plaži koja se prostiru duž obale.

Kreta

Luksuzne lagune za kupanje, drevne znamenitosti za istraživanje, najsvežiji i najbolji plodovi mora i maslinovo ulje za večeru, raskošni hoteli za odmor i duga obala: dobrodošli na Kretu. Kao najveće i najnaseljenije od grčkih ostrva, Kreta se može pohvaliti predivnim spojem pejzaža i historijskih karakteristika zahvaljujući svojoj bogatoj i raznolikoj prošlosti sa rimskim, vizantijskim, venecijanskim i osmanlijskim uticajem koji se vidi svuda. Palata Knosos se ne smijete propustiti, kao ni klisura Samarija, plaža Balos, Hanija, Iraklion, plaža Elafonisi i još mnogo toga.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.