LIGHT PHONE

Neobičan pristup kompanije: "Evo šta sve naš telefon ne može"

Namijenjen je onima koji traže svoj mir, koji smatraju da manje znači više

Light Phone 3. Light

E. Ag.

prije 6 dana

"Ima mnogo stvari koje Light Phone 3 jednostavno ne može da uradi", riječi su kojima počinje promo snimak treće generacije ovog uređaja, koja donosi potpuno drugačiji pogled na korištenje telefona.

Ovaj uređaj, kako se naglašava u snimku, ne može da objavljuje na društvenim mrežama, da šalje mailove, ali ne može ni da ukrade niti proda vaše podatke. Ipak, pruža ono najosnovnije - mogućnost povezivanja sa vašim najbližima, što je, zaključuju u videu, "alat za bolji život".

- Light Phone namijenjen je onima koji traže svoj mir, koji smatraju da manje znači više, kao primaran telefon ili kao drugi telefon koji će koristiti nakon radnog vremena - kažu iz ove kompanije, piše Zimo.hr.

Novi model koji je sada najavljen donosi određena poboljšanja, odnosno opcije bez kojih ljudi ipak ne žele da koriste telefone, a riječ je o boljem ekranu i kamerama.

Light Phone 3 ima 3,92-inčni AMOLED crno-bijeli ekran, pokreće ga Qualcomm čipset SM 4450, ima 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za skladištenje podataka, podršku za 4G i 5G mreže, kao i za Nano SIM i eSIM.

Kamere se nalaze s obje strane telefona – 8 MP selfi kamera, a pozadi klasična od 50 MP. Što se ostalih opcija tiče, telefon ima USB-C ulaz, stereo zvučnike i dva mikrofona, tu je podrška za GPS, Bluetooth i NFC, kao i čitač otisaka prstiju. Kapacitet baterije iznosi 1.800 mAh, a za razliku od modernih telefona, lako se može zamijeniti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.