MUZIKA

Jubilarni koncert “Rock simfonije” 3. decembra u Banjoj Luci

Ovim nastupom pred domaćom publikom proslavit će pet godina postojanja na muzičkoj sceni

Banjalučki orkestar “Rock simfonija”. Promo

L. K. P. / Avaz.ba

29.10.2019

Banjalučki orkestar “Rock simfonija” održat će 3. decembra koncert u Banskom dvoru. Ovim nastupom pred domaćom publikom proslavit će pet godina postojanja na muzičkoj sceni.

- Za jubilarni koncert pripremamo muzički vremeplov. Prolazimo kroz decenije, od nastanka rokenrola do danas. Cilj koncerta je da napravimo omaž rokenrolu, koji živimo - rekao je Dragan Moconja, gitarista i jedan od osnivača orkestra.

Orkestar, koji je svoju publiku navuknuo na najbolju izvedbu rokenrola kao zvuka i stila života, kao i prethodnih puta, na pozornici će ugostiti nekoliko solista.


Za jubilarni koncert pripremaju muzički vremeplov. Promo

- Uz nas je ovog puta sad već stalna podrška Marko Šelić Marčelo, koji je postao dio ekipe. Dejan Najdanović Najda je prvi put s nama na bini i izuzetno se radujemo što će njegov talent biti dio naše muzičke priče. Također, hor"‘Beograd", na čelu sa Milanom Aćimovićem, s kojima smo već ostvarili saradnju na dva koncerta, upotpunit će naš jubilarni koncert - istaknuo je Moconja.

Orkestar postoji punih pet godina, a kako muzičari dodaju, u pogledu iskustva i stečenog znanja, oni ne bi mijenjali ništa. Pred njima je bilo veliki broj izazova, koje su polako, ali sigurno savladali. Iako je pola decenije iza njih, ovaj orkestar proživljavao je razne anegdote, koje će, kako ističu, uvijek rado pamtiti i sjećati ih se.

- Najzanimljivija anegdota desila mi se na koncertu u Narodnom pozorištu RS. Moje gitarsko pojačalo se u toku koncerta pokvarilo pa sam se prikopčao na pojačalo tadašnjeg ritam-gitariste Igora Stankovića, koji je nakon toga ostatak koncerta doslovno samo glumio da svira - prisjetio se Moconja kroz smijeh.

Publici koja planira da dođe u Banski dvor na koncert u povodu jubileja postojanja, muzičar je poručio da upravo zbog njih “Rock simfonija” i postoji. Jubilarni koncert „Rock simfonije“ bit će demonstracija sile 70 formiranih muzičara koji žive muziku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.