SCENA

S kim ratuje Nina Badrić

U martu će imati prvi koncert u zagrebačkoj Areni

Nina Badrić. Arhiv

Piše: L. S. R. /Avaz.ba

20.12.2019

Dok je Nina Badrić u Njujorku, objavljen je njen novi singl pod nazivom "Ratujem s tugom", a 7. marta održat će prvi koncert u zagrebačkoj Areni.

Nina Badrić jedna je od onih izvođača koji već godinama nižu hitove, a svojom bojom glasa i pjesmama obilježila je muzičku scenu i stvarni život ljudi, koji su se uz nju zaljubljivali, smijali, plakali, odrastali i rasli.

Prije dvije godine, pjesma „Rekao si“ naznačila je sjajnu saradnju Ante Pecotića i Nine Badrić. Ovaj sad već uigrani tim upravo nam donosi snažnu kompoziciju koja svojom melodijom zorno prenosi vrtlog emocija o kojima govori. 


Nina Badrić. Instagram

- Zaljubila sam se u ovu pjesmu na prvo slušanje. "Ratujem s tugom" ima snažnu životnu emociju, a ja takve punokrvne pjesme volim. Vjerujem da će se mnogi prepoznati u njoj. Moja publika, moji dragi prijatelji imaju tri mjeseca da nauče tekst, da je proživimo i uživo zajedno. Uz nju, i sve one lijepe muzičke trenutke koje smo prošli u proteklih 25 godina, proslavit ćemo to naše prijateljstvo. Iskreno, ne mogu dočekati taj dan. Ovaj koncert mi znači mnogo upravo zbog činjenice što ćemo se svi okupiti u tako velikoj dvorani - divna publika, briljantni saradnici, virtuozni muzičari - svi oni s kojima sam i ja rasla, odrastala, muzički se mijenjala, postajala svoja. Jedna čarobna večer nam se sprema - poručila je Nina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.