TUGA

Kolege i prijatelji se pozdravili od Nede Arnerić

Urna će biti položena u Aleji zaslužnih građana

M. S. S. / Avaz.ba

16.1.2020

Komemorativni skup povodom smrti glumice Nede Arnerić počeo je u 12 sati u Jugoslovenskoj kinoteci, i biće završen projekcijom filma "Ukleti smo Irina" reditelja Koleta Angelovskog, sa Nedom Arnerić i Velimirom Batom Živojinovićem u glavnim ulogama.

Jugoslav Pantelić održao prvi govor - Avaz
Među prvima su došli: Rada Đuričin, Branko Cvejić, Milica Zarić, Feđa Stojanović, Irfan Mensur, Anica Dobra - Avaz
Urna sa posmrtnim ostacima glumice bića položena u Aleji zaslužnih građana - Avaz
Dnevni avaz
Minut šutnje - Avaz
+2

Prvi govor je održao direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić (51), koji je prisutne zamolio za minutu šutnje.

- Dame i gospodo, prijatelji, poštovaoci Nede Arnerić, zamoliću vas na početku ovog komemorativnog skupa da minutom šutnje odemo počast našoj Nedi - rekao je Pantelić.

Pantelić je zatim pročitao telegrame Nedinih kolega iz Srbije i regiona.

- Otišla je naša Neda sa svojom izuzetnom dušom. Saučešće svima i njenoj porodici - napisala je Mira Banjac, prenose srbijanski mediji.

- Nedavno su se ugasile tri velike filmske zvijezde, napustila nas je draga Milena Dravić, Dušica Žegarac i oličenje života i ljubavi - naša Neda. Počela si rano, a profesionalni život nas je dva puta spojio, radili smo zajedno na dva filma i to je bilo dragocjeno - napisao je u telegramu režiser Lordan Zafranović.

Po Nedinoj želji njeno tijelo će biti kremirano. Kremacija će biti u subotu, 18.januara, u 16.30 na beogradskom Novom groblju, a Nedina urna biće položena u Aleji zaslužnih građana.

Glumica Neda Arnerić pronađena je mrtva u svom stanu 10. januara, a uzrok smrti nije saopšten. Glumica je umrla na rođendan njenog pokojnog supruga.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.