NIJE DALA SAGLASNOST

Ivica Dačić pomaže Tanji Savić da vrati djecu

Činimo sve što je u našoj moći da pomognemo Tanji Savić da dođe do djece, saopćeno je iz Ministarstva

Avaz.ba
12.08.2020 22:24

Savić: U depresiji je i stalno je sa porodicom

Foto: Instagram

Pjevačica Tanja Savić prije nekoliko dana prijavila je svog supruga Dušana, jer joj mjesecima nije dozvolio da vidi njihovu djecu. Ona se javno čak požalila i rekla kako više sinove ne može da čuje ni putem video-poziva, a Savić su odmah podržale mnogobrojne koleginice.

Međutim, borba se nastavlja, a kako pišu srbijanski mediji Savić će sada u tome pomoći i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić.

Činimo sve što je u našoj moći da pomognemo Tanji Savić da dođe do djece. Uključili smo Ministarstvo pravde. Po Haškoj konvenciji, on nema pravo da joj uzme djecu - saopćeno nam je iz kabineta ministra. 

  • Tanja Savić i Dušan Jovančević
    Tanja Savić i Dušan Jovančević Foto: Agencije

Ona nije dala nikakvu saglasnost da se djeca odvedu. Tanjin muž je u aprilu odveo njihove sinove za Australiju, a sada pokušava i da potpuno prekine kontakt između majke i sinova. Tanja se o ovome već oglašavala putem društvenih mreža i jako joj je teško da prebrodi ovu razdvojenost od djece. Dušan je iskoristio momenat vanrednog stanja u Srbiji, kada je saopćeno da koronavirus poprima nove razmjere zaraze, i odveo je djecu kada su se strani državljani evakuisali iz Srbije! Upala je u depresiju i stalno je sa porodicom, koja je uz nju. Fokus joj je samo na tome da vrati decu - izjavio je za srbijanske medije izvor blizak Tanji. 

Dušanu Jovančeviću se ne dešava prvi put da uzima i odvodi djecu u Australiju. Sličan događaj zadesio je Tanju Savić u septembru 2016. godine, kada je njen suprug htio da odvede desetomjesečnog sina Maksima i te iste godine ga je ona prijavila za nasilje u porodici, ali je odlučila da prijavu povuče nakon njegovog povratka i pokajanja.

Komentari

NA VRH