NIJE DALA SAGLASNOST

Ivica Dačić pomaže Tanji Savić da vrati djecu

Činimo sve što je u našoj moći da pomognemo Tanji Savić da dođe do djece, saopćeno je iz Ministarstva

Savić: U depresiji je i stalno je sa porodicom. Instagram

Avaz.ba

12.8.2020

Pjevačica Tanja Savić prije nekoliko dana prijavila je svog supruga Dušana, jer joj mjesecima nije dozvolio da vidi njihovu djecu. Ona se javno čak požalila i rekla kako više sinove ne može da čuje ni putem video-poziva, a Savić su odmah podržale mnogobrojne koleginice.

Međutim, borba se nastavlja, a kako pišu srbijanski mediji Savić će sada u tome pomoći i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić.

Činimo sve što je u našoj moći da pomognemo Tanji Savić da dođe do djece. Uključili smo Ministarstvo pravde. Po Haškoj konvenciji, on nema pravo da joj uzme djecu - saopćeno nam je iz kabineta ministra. 

Tanja Savić i Dušan Jovančević. Agencije

Ona nije dala nikakvu saglasnost da se djeca odvedu. Tanjin muž je u aprilu odveo njihove sinove za Australiju, a sada pokušava i da potpuno prekine kontakt između majke i sinova. Tanja se o ovome već oglašavala putem društvenih mreža i jako joj je teško da prebrodi ovu razdvojenost od djece. Dušan je iskoristio momenat vanrednog stanja u Srbiji, kada je saopćeno da koronavirus poprima nove razmjere zaraze, i odveo je djecu kada su se strani državljani evakuisali iz Srbije! Upala je u depresiju i stalno je sa porodicom, koja je uz nju. Fokus joj je samo na tome da vrati decu - izjavio je za srbijanske medije izvor blizak Tanji. 

Dušanu Jovančeviću se ne dešava prvi put da uzima i odvodi djecu u Australiju. Sličan događaj zadesio je Tanju Savić u septembru 2016. godine, kada je njen suprug htio da odvede desetomjesečnog sina Maksima i te iste godine ga je ona prijavila za nasilje u porodici, ali je odlučila da prijavu povuče nakon njegovog povratka i pokajanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.