PROBLEMATIČNI MUZIČAR

Rasta ostaje još u zatvoru, evo i koliko

Pritvor im je produžen zbog postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogli da ponove krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić

Rasta; Produžen pritvor. Avaz

L. K. P.

1.12.2020


Viši sud u Beogradu produžio je danas za još 30 dana pritvor pjevaču Stefanu Ðuriću Rasti i B.L, kod kojih je početkom oktobra kada su uhapšeni pronađen skank i kokain.

Pritvor im je produžen zbog postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogli da ponove krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

Na ovu odluku suda imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom vijeću suda u roku od tri dana.


Rasta: Istraga u završnoj fazi. Agencije

Protiv Ðurića i B.L. Više tužilaštvo u Beogradu vodi istragu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo - nedozovljena proizvođnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprijećena kazna od tri godine do 12 godina zatvora.

Istraga je u završnoj fazi i očekuje se da bude okončana nakon što u tužilaštvo stigne DNK vještačenje, a onda slijedi odluka o optužnici.

Rasta se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja branio da je pronađeni skank koristio za sopstvenu upotrebu, međutim tužilaštvo mu nije povjerovalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.