INFLUENSERICA

Samra Menzilović - Ćatić za "Avaz": Instagram je mač s dvije oštrice

Mnogi predstavljaju kao da su savršeni, što nije realnost, rekla je Samra

Samra Menzilović Ćatić. Instagram

Razgovarala: A. Zukić

30.4.2022

Za popularnu bosanskohercegovačku influensericu, voditeljicu i manekenku Samru Menzilović-Ćatić može se reći da je uspješna i ostvarena žena. Svoj posao usmjerila je ka Instagramu. Gradi svoju karijeru, ali napravila je kratku pauzu zbog mubarek mjeseca i priprema se za nadolazeći praznik - Bajram.

- Veoma sam aktivna društvenim mrežama i to mi je podloga za ono što spremam, Instagramu se treba posvetiti. Treba ozbiljno shvatiti, ali ja to gledao kao nešto što može sutra nestati i imati plan B - rekla je Samra Menzilović za portal "Avaza".



Samra Menzilovi Ćatić. Instagram

Kako kaže, Instagram je mač s dvije oštrice i treba biti pažljiv.

- Ljudi koji svoj posao obavljaju putem ove društvene mreže i imaju veći broj pratioca moraju paziti šta objavljuju i zadržati svoju privatnost. Pored toga tu je i lažni sjaj. Mnogi predstavljaju kao da su savršeni, što nije realnost - dodala je Menzilović.

Influenserica smatra da mnogi postaju iskompleksirani zbog toga što društvene mreže ne daju realan prikaz osobe.

- Svi imaju mogućnost da izgledaju savršeno na Instagramu, prva ja imam mana, ja bih ukinula filtere i fotošopove, tada bi to bilo mnogo bolje - prokomentirala je Menzilović.


Samru je posebno sretnom činio mjesec ramazan, sada se priprema za Bajram.

- Uživala sam, odmorila dušu, vjera je intimna stvar i svako na svoj način to poštuje. Bit ću u krugu svoje porodice i prijatelja, baš kako dolikuje - kazala je Samra. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.