EVROPSKA LIGA

Mogu li Kovačević, Bešić i Gojak iznenaditi Monako

Poslije slabog starta sezone i ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka, Monako je proradio u posljednjih desetak dana

Jesu li kladionice potcijenile Ferencvaroš. Ferencvaros FC

Piše: G. Š.

15.9.2022

Ferencvaroš naših Eldara Ćivića, Adnana Kovačevića, Muhameda Bešića i Amera Gojaka danas (18.45 sati) gostuje Monaku, u 2. kolu Evropske lige. 

Poslije slabog starta sezone i ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka, Monako je proradio u posljednjih desetak dana. Nanizao je tri trijumfa, nad Nicom i Crvenom zvezdom kao gost sa po 1:0, a zatim prošlog vikenda i u derbiju protiv Olimpika iz Liona (2:1). Dovoljno za porast morala i samopouzdanja u Kneževini. Ruku na srce, to je i bilo potrebno izabranicima Filipa Klemena, koji su u Beogradu bili prilično loši i došli su do pobjede zahvaljujući naivnom penalu koji je skrivio Slavoljub Srnić, a koliko su imali sreće najbolje pokazuje to što je igrač utakmice bio njihov golman Aleksander Nibel. 

S druge strane terena, Ferencvaroš je također trijumfalno počeo takmičenje u Ligi Evrope, sa igračem manje je bio bolji od Trabzona (3:2 - isklučen Ćivić). Na posljednjih osam mečeva u svim takmičenjima tim iz Budimpešte ima učinak od sedam pobjeda i jednog, nevažnog poraza od Šamrok Roversa (1:0) pošto je prethodno dobio Irce sa 4:0. U tom periodu je postigao 23, a primio tek četiri gola.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.48. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.