PORTUGALSKI SELEKTOR

Santoš: Vrijeme je da pustite Ronalda na miru

Smeta mu što ga mediji guraju u prvi plan

Santoš: Nije bio sretan, jer uvijek želi igrati. TWITTER

A. V.

10.12.2022

Kristijano Ronaldo (Cristiano) bio je centralna tema pres-konferencije Portugala uoči četvrtfinalnog duela s Marokom.

Portugalski selektor Fernando Santoš (Santos) govorio je o svojoj odluci da kapitena svog tima ostavi na klupi u meču osmine finala protiv Švicarske (6:1), poslije kojeg su se pojavile informacije o sukobu na relaciji Santaš

Priznao je novinarima da je prije utakmice razgovarao s najvećom zvijezdom svoje reprezentacije i da ga je obavijestio da neće biti starter.

- Da, razgovarali smo. Bilo bi vrlo loše da nismo. Taj se razgovor dogodio na dan utakmice sa Švicarskom, do tada nismo ništa pričali. Objasnio sam mu zašto neće igrati. Sjeli smo poslije ručka i objasnio sam mu da nije starter, kako se ne bi iznenadio. Zvao sam ga u ured i rekao: Slušaj, nećeš započeti. To je bolje zbog strategije - rekao je Santos medijima pa nastavio:

- Očekivali smo tešku utakmicu i trebao mi je za drugo poluvrijeme. Nije bio sretan, jer uvijek želi igrati. Pitao me mislim li da je to dobra ideja. Bio je to normalan razgovor i sve je normalno prihvatio. On nikada nije rekao da želi otići iz reprezentacije. Iako je znao da neće početi, htio se zagrijavati zajedno sa saigračima.

Santosu se, inače, ne sviđa guranje Ronalda u prvi plan tokom ovog Svjetskog prvenstva. Zatražio je novinare da ga ostave na miru.

- Vrijeme je da ga pustite, time biste mu i odali priznanje za sve što je napravio za portugalski fudbal. Vaših 90 posto pitanja je o njemu. Kakve veze ima to što sam ja s njim pričao prije utakmice? - poručio je Santos, a da bi Ronaldo mogao s klupe krenuti daju naslutiti i riječi Žoaa Feliksa (Joao Felix).

- Analizirali smo Maroko, bit će teško. Svašta se može dogoditi, ali bit ćemo spremni na pobjedu. Ako Kristijana nema u igri, momčad se razvija. Nije to bolje ili lošije, samo je drugačije - rekao je Feliks.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.