INTERVJU ZA "TIMES"

Joško Gvardiol otkrio gdje će igrati u budućnosti

Želim igrati u Premijer ligi, poručio defanzivac Lajpciga

Gvardiol: Dva puta mi je propao transfer. RB Lajpcig

N. D.

20.2.2023

Joško Gvardiol je u velikom intervjuu za "Times", jedan od najuglednijih svjetskih medija, otkrio gdje želi nastaviti karijeru. Tačnije, u koju ligu bi htio otići iz Njemačke. 

Joško Gvardiol: Želim igrati u Premijer ligi, naslov je Timesovog intervjua s mladim (21) stoperom koji je briljirajući na SP-u u Kataru podigao svoju ionako visoku cijenu toliko da će na ljeto, kada izgledno odlazi iz Leipziga, postati najskuplji defanzivac u historiji, prenose hrvatski mediji.

Nema dileme da će Gvardiol biti prvi defenzivac za kojeg će biti plaćena odšteta viša od 100 miliona eura. Gvardiol je engleskom listu dao intervju prije utakmice njegovog Lajpciga protiv engleskog prvaka Mančester sitija koji je jedan do interesanata za njegove usluge.

- Dva puta mi je propao transfer u Englesku, prvo iz Dinama u Lids, a onda prošlog ljeta iz Lajpciga u Čelzi, ali treći put će mi uspjeti. Da, želim igrati u Premijer ligi, otkrio je Gvardiol.

Sudeći po ovim Gvardiolovim riječima, jasno je i u koji klub bi otišao. 

- Nikad nisam vidio igrača kao što je Kristofer Nkunku (Christopher), nevjerovatan je. Svaki put kad pričam o njemu, kažem, kuda ide on, idem i ja, rekao je Gvardiol.

Inače, Nkunku je sve dogovorio oko ljetnog transfera u Čelzi, pa bi to mogao biti smjer u kojem će o Gvardiol.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.