EVROPSKA LIGA

Dedić s golom prednosti gostuje kod Tahirovića

Večeras revanš mečevi 1/16 finala

Dedić: Među najboljim pojedincima u prvom meču. Twitter

23.2.2023

U Evropskoj ligi večeras se igraju uzvratni mečevi 1/16 finala.

S najviše pažnje pratit ćemo onaj na Olimpiku između Rome i Salzburga, klubova bh. reprezentativaca Benjamina Tahirovića (19) i Amara Dedića (20).

Minimalna pobjeda

Salzburg je u prvom meču slavio s 1:0 golom Nikolasa Kapalda (Nicolas Capaldo) iz 88. minute. Dok je Dedić odigrao cijeli meč i bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu, Tahirović je propustio utakmicu zbog bolesti.

Roma će večeras biti izraziti favorit, iako su joj pod znakom pitanja nastupi Tejmija Ejbrahama (Tammy Abraham) i Paula Dibale (Paulo Dybala). S druge strane, gostima iz Austrije falit će Dauda Guindo (Daouda), Brajan Okoh (Bryan), Džastin Omoredži (Justin Omoregie) i Samson Tidžani (Tijani), a upitni su Dižon Kameri (Dijon) i Žerom Onguene (Jerome).

Derbi večeri

Derbi večeri na Old Trafordu igraju Mančester junajted i Barcelona. Njihov prvi meč na Kamp Nou ponudio je istinski spektakl, a završen je rezultatom 2:2.

Markos Alonso (Marcos – 50.) i Rafinja (Raphina – 76.) bili su strijelci za Barcelonu, a Markus Rašford (Marcus Rashford – 52.) i Žuls Kunde (Jules Kounde – 59. a.g.) za Junajted.

Prvi meč Barcelone i Junajteda završio rezultatom 2:2. Twitter

Erik Ten Hag ima određenih problema, s obzirom da su mu upitni Antoni (Antony), Hari Megvajer (Harry Maguire) i Entoni Marsijal (Anthony Martial). S mnogo većim glavoboljama suočava se trener gostiju Ćavi (Xavi), koji zbog kartona ne može računati na Gavija, kao i povrijeđene Usmana Dembelea (Ousmane) i Pedrija.

Parovi i satnica

(18:45 sati): Midtjiland – Sporting (1:1 – rezultat prvog meča), Monako – Bajer Leverkuzen (3:2), Nant – Juventus (1:1), PSV – Sevilja (0:3),

(21 sat): Roma – Salzburg (0:1), Mančester junajted – Barcelona (2:2), Ren – Šahtar (1:2), Union Berlin – Ajaks (0:0).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.