ITALIJA

Novak Đoković uplatio izdašnu donaciju Bergamu

Nikad ne bismo očekivali da na našem računu iz banke vidimo donaciju s tako prestižnim imenom, rekao je Piter Asembergs

Đoković: Ima veliko srce. Arhiv

Avaz.ba

15.4.2020

Novak Đoković, u vremenu kada pandemija koronavirusa pravi ozbiljne probleme svuda širom svijeta i odnosi živote, nastavlja oduševljavati svojim potezima velikodušnosti. Iako to nije nigdje objavio, najbolji srbijanski sportista svih vremena dao je veliku donaciju italijanskom gradu Bergamu, koji je ozbiljno stradao pod naletom koronavirusa.

Italijanski mediji prenijeli su informaciju da je Đoković među onima koji su uplatili donaciju za ovaj grad u Lombardiji.

Nikad ne bismo očekivali da na našem računu iz banke vidimo donaciju s tako prestižnim imenom. U ovim vremenima, mnoge kompanije, pojedinci i asocijacije bili su uz nas i hvala svima za njihovu velikodušnost. Ali, čitajući da je među imenima donatora i ime najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, to je stvarno oduševilo - rekao je Piter Asembergs, generalni menadžer zdravstvenog centra za zapadni Bergamo. 

Nije poznato o kakvoj se donaciji srbijanskog tenisera radi, ali se navodi da je ona izdašna. Italijanski "Porta a porta" podsjeća da je Đoković sa suprugom Jelenom donirao 1.000.000 eura za kupovinu respiratora u Srbiji, u borbi protiv koronavirusa. 

Đokovićeva važna donacija, objavljena jučer, dozvolit će nam da se moderniziramo i proširimo prostor za intenzivnu njegu, a pomoći će nam i da unaprijedimo našu opremu - navode u Bergamu. 

Đoković je nedavno na svom Instagram profilu već poslao poruku podrške Italiji i tamo mu to ne zaboravljaju. Sada je pokazao i da to nisu bile samo riječi, već je pomogao i važnom donacijom.

Draga Italijo, čak i kada prolaziš kroz ovako veoma težak period, znaj da nisi sama u ovoj situaciji. Podržavamo te i šaljemo ti našu ljubav i molitve i želimo ti da ostaneš jaka i prebrodiš ove teške dane - napisao je tada Đoković, podsjećaju italijanski mediji, a prenosi "Mondo". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.