NAKON ĐOKOVIĆEVOG MEČA

Haos u Melburnu: Srbijanski navijači uhapšeni zbog Putina

Oni su skandirali "Srbija - Rusija", a također su i istakli rusku zastavu sa odštampanim likom predsjednika Rusije Vladimira Putina

Uhapšena su četvorica navijača. Printscreen / Twitter

H. J. I.

25.1.2023

Po završetku meča četvrtfinala Australijan Opena između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova policija je privela četvoricu srbijanskih navijača.

Oni su skandirali "Srbija - Rusija", a također su i istakli rusku zastavu sa odštampanim likom predsjednika Rusije Vladimira Putina.


Poznato je da su zbog sankcija na teniskim terenima zabranjena ruska obilježja. Stoga i teniseri iz Rusije nastupaju kao neutralni sportisti. Zabranjene su i ruske zastave u Melburnu, pa je zbog toga australijska policija regovala.

- Četvoro ljudi iz publike napuštalo je stadion noseći neprikladne zastave i simbole, uz to su prijetili pripadnicima obezbjeđenja. Policija je intervenisala i nastavt iće da ih ispituje. Komfor i bezbjednost svih naš su prioriteti i radimo na ovome blisko sa obezbjeđenjem i nadležnima - navedeno je u saopštenju.

Podsjećamo, Novak Đoković plasirao se u polufinale Austrajlian Opena novom impresivnom pobjedom, ovoga puta protiv Andreja Rubljova rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 6:2 i 6:4.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.