Završen sastanak

SDP i DF imat će zajedničke liste u tri kantona i RS

M. R. S.
06.03.2018 14:26

Foto: S. Saletović

14:23

U Sarajevu je završen sastanak SDP-a i DF-a, ali niko od učesnika nije želio dati izjavu navodeći da će biti saopćenje za javnost.

13:20

Željko Komšić (DF) prije nekoliko trenutaka napustio je sastanak zbog, kako je naveo, obaveza, te nije imao vremena davati izjave.

13:08

SDP BiH i DF imat će zajedničke liste u Livanjskom, Zapadnohercegovačkom, Posavskom kantonu i u RS, kazao je jedan od učesnika sastanka visokih delegacija ove dvije stranke koji je još u toku. Ponovljeno je da će SDP imati svog kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, kao i da Komšić neće odustati od kandidature za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

11:21

Delegacije SDP-a i DF-a predvođene predsjednicima ovih stranaka Nerminom Nikšićem i Željkom Komšićem upravo su počele sastanak koji nije zvanično najavljen.

Kako je za "Avaz" rečeno, trebalo bi se razgovarati o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima.

Saša Magazinović, predsjednik Glavnog odbora SDP-a, rekao je da je u pitanju jedan od redovnih sastanaka, te da ne vjeruje da će imati "tu širinu" da razgovaraju i o kandidaturama ovih stranaka za članove Predsjedništva BiH.

Izjavu uoči sastanka nije nam mogao dati Željko Komšić uz obrazloženje da kasni.

Podsjećamo, Komšić je najavio svoju kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, a iz SDP-a su rekli da će imati svog kandidata za bošnjačkog člana.

Iz SDP-a su kazali da podržavaju pravo Komšića da se kandidira, a unutar stranke postoje stavovi da ljevica treba imati jednog kandidata kako se glasovi birača ne bi osipali.

NA VRH