SAOPĆENJE

SBB Mostar gradskoj vlasti: Ne brukajte nas, pustite kolektor u pogon

Press službaGradski odbor SBB Mostar

11.6.2018

Gradski odbor SBB-a Mostar najoštrije osuđuje neobjašnjivo kašnjenje s puštanjem u rad kolektora u Mostaru, u koji je investiran ogroman donatorski novac. Ovaj, sada već neuspješni projekt, samo je jedan u nizu pokazatelja potpune neodgovornosti, nerada i bahatosti lokalne vlasti SDA – HDZ u Mostaru.

Za ovaj projekt Kraljevina Švedska donirala je 16 miliona KM i, prema riječima švedskog ambasadora u BiH Andersa Hagelberga, činjenica da kolektori još nisu pušteni u pogon vrlo je frustrirajuća za švedske porezne obaveznike, uzimajući u obzir da su svi rokovi za završetak radova probijeni, a rezultata ni adekvatnog objašnjenja još nema.

Podsjećamo da je za ovaj projekt i Fond za zaštitu okoliša FBiH, s direktorom Fuadom Čibukćićem na čelu, osigurao četiri miliona KM, a u narednom periodu bit će osigurano još 750 hiljada KM. Direkor Čibukčić je, također, izrazio zabrinutost zbog nepuštanja kolektora u pogon, pogotovo jer je desnoobalni kolektor u potpunosti spojen i mogao bi već danas raditi u punom kapacitetu.

SBB Mostar zahtijeva da nedomaćinska i koruptivna lokalna vlast SDA – HDZ konačno nađu rješenje za novonastali problem, jer će u suprotnom građani Mostara biti uskraćeni za buduću podršku infrastrukturnim projektima od bilo kojeg donatora, institucije, prijatelja ili investitora jer se na ovaj način pokazuje neodgovornost i nemar, pa i brukanje pred stranom i domaćom javnošću.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.