ZENICA

Zbog pokušaja da ih "priklone" Šepiću, napustili Snagu centra

Direktno.ba

25.6.2018

Poštovani sugrađani, obraćamo vam se u svjetlu posljednjih događaja vezanih za istup predsjednika Snage Centra (SC) gospodina Eldina Vrače i potpisivanja koalicije sa NB (Nezavisni blok).

Smatramo da je ova odluka bila ishitrena i da nije bila u skladu s načelima demokratičnosti SC-a, te je donesena bez prethodnog dogovora s rukovodstvom stranke.

Da stvar bude još tragičnija, na jednom od prethodnih sastanaka rukovodstva dogovoreno je upravo suprotno, da Snaga Centra neće biti “aktivni” sudionik oktobarskih izbora. Stoga, ovim putem, želimo se ograditi od spomenutog sporazuma te ćemo već na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća prisustvovati kao nezavisni vijećnici.

Također, podnosimo ostavke na sve stranačke funkcije, potpredsjednika, članova Gradskog odbora, predsjednika Kluba vijećnika SC-a.

Svi građani koji su nam dali svoje povjerenje na izborima trebaju znati da ćemo u preostale dvije godine mandata raditi kao i do sada, samo i isključivo u interesu lokalne zajednice i građana te tako i podržavati sve ono što bude dobro za ovaj grad bez obzira na to od koje političke opcije dolazilo.

Adnan Šabani i Kenan Fetahagić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.