Burna rasprava u Skupštini RS uoči glasanja u slučaju ''Dragičević''

G. D.
04.07.2018 11:00

Foto: S jedne od ranijih sjednica

Narodna skupština RS još nije glasala o izvještaju Anketnog odbora NSRS koji je formiran s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića. 

Prije glasanja došlo je do oštre polemike u vezi s informacijom koja se pojavila da je Okružno tužilaštvo Banja Luka u petak donijelo naredbu o pokretanju istrage protiv nepoznate osobe zbog ubistva Davida Dragičevića.

Predsjednik Anketnog odbora NSRS Branislav Borenović tražio je od parlamenta da poslanici pojedinačno glasaju za izvještaj, ali je to odbijeno.

Šef Kluba poslanika SDS-a u NSRS Vukota Govedarica podsjetio je da je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač jučer rekao da Okružno tužilaštvo RS nije pokrenulo istragu o ubistvu Davida Dragičevića.

- Lukač krije to od nas jer zna da će to biti objavljeno. To je najavio i šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS Radovan Višković. Zato je sjednica pomjerena s utorka na ponedjeljak. Pokretanje te istrage potvrdit će da je ovaj izvještaj urađen profesionalno i odgovorno - kazao je Govedarica.

Poslanik opozicije Adam Šukalo rekao je da su tužioci Želimir Lepir i Dalibor Vrećo "stavljeni u karantin" da ne bi saopćili da je pokrenuta istraga o ubistvu Davida Dragičevića.

NA VRH