NAŠA TEMA

Avioaranžmani u Turskoj apsolutni hit!

Najatraktivnija antalijska rivijera

D. PAŠALIĆ

10.8.2018

Bosanskohercegovačke turističke agencije potrudile su se da i ove godine imaju bogatu ponudu za ljetovanja, a aranžmani su namijenjeni za odmor, zabavu i edukaciju. 

 

 Šarolik izbor   

Iako je izbor više nego šarolik, apsolutna hit destinacija ovog ljeta za Bosance i Hercegovce je Turska, dok  sve manje bh. građana svoj odmor provodi u Hrvatskoj, pokazuju podaci  turističkih agencija iz Sarajeva i Zenice.   

Prema riječima Ajle Babić iz Turističke agencije "Biss-Tours" sa sjedištem u Zenici i Sarajevu, i ove su godine za svoje klijente pripremili mnoštvo zanimljivih i atraktivnih aranžmana.   

- Ali, najviše interesovanje vlada za avioaranžmane, i to u Turskoj. Naši građani već od maja su počeli rezervirati upravo te aranžmane na antalijskoj rivijeri, i to Side, Belek, Kemer, Lara, Alanja… – kaže Babić.   

Kada je riječ o Hrvatskoj, najčešće su traženi Makarska, Tučepi i Primošten, dok je prodaja aranžmana u Neumu nikad slabija.   

- Je li kišni period poremetio da građani ljetuju u Neumu ili pak Hrvatskoj, to ne znam. Činjenica je, Hrvatska je manje zastupljenija i zbog visokih cijena. Ranije smo radili i Španiju, ali sve se prebacilo u Tursku - ističe Babić.   

Najprodavaniji aranžman   

Dodaje da je najprodavaniji aranžman u Turskoj bio 1.500 do 2.000 maraka - sedam noćenja, s uključenim avioprijevozom i smještajem u hotelu, dok je najskuplji bio 4.000 maraka.

Dvostruko veće interesiranje   

Ove godine interesiranje za ljetovanje, ističu iz „Biss-Toursa“, dvostruko je veće nego lani.   

- Moguće da je razlog tome što je ramazan bio sredinom maja, dok je prošle godine bio skoro cijeli juni. Vjerujemo da će ljeto biti sve bolje i bolje, a ove je godine sezona itekako odlična. U brojkama kojima mi raspolažemo treba dodati i ljude koji sami sebi rezerviraju smještaj putem Bookinga i sličnih stranica - ističe Babić.

   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.