BIH

Na graničnim prijelazima uhapšeno šest osoba

Zbog različitih krivičnih djela uhapšeno je više osoba

Arhiv

Fena

23.8.2018

Granična policija BiH izdala je saopćenje za javnost povodom hapšenja šest osoba na više graničnih prijelaza u BiH. Saopćenje prenosimo u cijelosti.

Službenici JGP Gradiška 22. 8. 2018. uhapsili su M. B. (1972.), državljanina BiH i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. Kontroliran je pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Prethodno, 20. 8. 2018. na ovom prijelazu na ulazu u BiH uhapšen državljanin BiH i Republike Srbije M. M. jer ga potražuje Osnovni sud u Bosanskoj Gradišci zbog krivičnog djela prevara. Predati su službenicima Sudske policije Banja Luka. 

Službenici JGP Bijeljina 22. 8. 2018. prilikom ulaska u BiH na MGP Popovi lišili su slobode državljanina Srbije D. N. (1974.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela teška krađa. Predat je službenicima Sudske policije Tuzla.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo 22. 8. 2018. na letu iz Beča pripadnici GPBiH lišili su slobode B. Č. (1995.) jer ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela krađa. Bh. državljanin predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Pri izlasku iz BiH na MGP Zupci 22. 8. 2018. uhapšen je N. H. (1958.) nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska stanica Zavidovići raspisala potragu zbog krivičnog djela prevara povjeritelja. Službenici JGP Trebinje bh. državljanina predali su službenicima PS Trebinje.

Na MGP Kamensko pri ulasku u BiH 20. 8. 2018. službenici GPBiH uhapsili su A. B. (1996.) jer ga potražuje Općinski sud u Čapljini radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH i RH predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Livanjskom kantonu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.