IZBORI 2018.

Jerlagić među svojim kolegama rudarima

Glavna tema bila je pljačkaška privatizacija "Krivaje"

S predizbornog skupa u Brezi

Avaz.ba

1.10.2018

Predsjednik Stranke za BiH i kandidat te stranke za bošnjačkog člana Predsjedništva Amer Jerlagić na predizbornom skupu u Brezi, kojem su prisustvovali kandidati stranke za sve nivoe vlasti, burno je pozdravljen od članova i simpatizera stranke i s odobravanjem su prihvaćene njegove poruke o budućnosti rudara Breze i ostalih rudnika u Federaciji.

- Prije desetak godina započeo sam jedan mukotrpan, ali izuzetno važan posao za sve rudare i njihove porodice – posao prisajedinjenja rudnika Federacije "Elektroprivredi BiH". Početni rezultati bili su itekako ohrabrujući jer je u posljednjih osam godina došlo da zastoja u realizaciji onoga što sam sa saradnicima započeo, a što je rezultat nerazumijevanja pa i nezainteresiranosti dosadašnjih vlasti da rudnike i rudare stave na mjesto koje zaslužuju. Zbog toga vam čvrsto obećavam, kada dođemo na vlast, da ću ja, ali i svi izabrani članovi stranke za ostale nivoe vlasti, učiniti sve da taj značajan posao nastavimo da ga privedemo kraju, a to znači sigurniji rad u rudniku, bolji životni standard rudara i njhovih porodica. To istovremeno znači i više novih radnih mjesta i zadržavanje mladih na njhovim stoljetnim ognjištima - naglasio je Jerlagić uz burno odobravanje više stotina prisutnih na skupu.

Kao što se i očekivalo, glavna tema predizbornog skupa u Zavidovićima, na kojem su predstavljeni svi kandidati Stranke za BiH sa ovog područja za neki od nivoa vlasti, bila je situacija u nekadašnjem gigantu "Krivaji" čije je propadanje uzrokom nezaposlenosti, sve većim odlaskom mladih iz ove općine, lošijim životnim standardoma stanovnika.

 - Krivaju je upropastila tajkunizacija kojoj su dosadašnje vlasti išle naruku i mi ćemo se boriti da to što prije promijenimo - rekao je Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za BiH i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, i dodao:

 - Naš je cilj, na čemu je i dosad radio načelnik Hašim Mujanović, član naše stranke, da u Zavidoviće vratimo ekonomski prosperitet, a to je najlakše uraditi upravo revitalizacijom "Krivaje" i ka tom cilju ćemo usmjeriti sve naše predstavnike na bilo kojem nivou vlasti. Tajkunima poručujem da za njih više nema posla u "Krivaji", da "Krivaja" može, i mora, ponovo biti zaštitni znak bh. privrede kao što je to nekoć bila. Time ćemo zaustaviti odlazak mladih s ovih prostora, poboljšati standard cjelokupnog stanovništa, a uz otvaranje novih radnih mjesta, valorizacijom lovno-turističkih kapaciteta te boljom povezanošću Zavidovića s ostalim dijelovima zemlje stvorit ćemo prave uvjete za prosperitet ovog kraja. Stranka za BiH za to ima sposobne i provjerene kadrove, ali zna i načine kojim će ostvariti sve što sam rekao - istakao je Jerlagić čije su riječi pozdravljene burnim odobravanjem članova i sve većeg broja simpatizera dobrano reformirane stranke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.