BIHAMK

Povoljni uvjeti za vožnju na većini putnih pravaca u BiH

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška duga su zadržavanja na izlazu iz naše zemlje

Arhiv

Avaz.ba

4.11.2018

U većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Vozače upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Na putevima u tim područjima kolovoz je vlažan, pa savjetujemo oprezniju vožnju, uz obavezno držanje propisanog odstojanja između vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Podsjećamo da je zbog sanacije mosta na ulazu u Bugojno na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška duga su zadržavanja na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prijelazima pojačan je promet vozila ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.