BIHAMK

Kolovoz pretežno mokar, u višim predjelima moguća poledica

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme

Upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle. Arhiv

Avaz.ba

20.1.2019

Kolovoz je ovoga jutra pretežno mokar, a ugaženog snijega ima na planinskim prevojima. 

Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Rogatica, Sarajevo-Foča-Gacko, Han Pijesak-Vlasenica, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Livno-Kupres. Na prevoju Makljen na dionici Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Na dionicama Kupres-Šuica, Konjic-Mostar i Jablanica-Prozor, upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle. 

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima. 

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. 

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.