SARAJEVO

Medicina poručila Sudu da neće provesti naredbu

S Medicine ističu da je prof. Gavrankapetanović zaposlen na neodređeno s punim radnim vremenom u Općoj bolnici "Abdulah Nakaš"

Dr. Gavrankapetanović: Zna se šta je mjera

S. K.

15.2.2019

Medicinski fakultet u Sarajevu obavijestio je Sud u Sarajevu da ne može provesti naredbu o vraćanju prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića u nastavni proces, na ranije mjesto profesora na Katedri za hirurgiju.

Time je Medicinski fakultet odbio poštovati Sud, a sve da, kako navode, ne bi kršili zakon.

S Medicine ističu da je prof. Gavrankapetanović zaposlen na neodređeno s punim radnim vremenom u Općoj bolnici "Abdulah Nakaš", pa bi njegov posao u nastavnom procesu Fakulteta bio nezakonit.

Advokatica dr. Gavrankapetanovića Maida Galijatović očekuje da će Općinski sud u Sarajevu, nakon što je konačno primio dopis Medicinskog fakulteta, poduzeti naredne radnje, a to je da se kompletan spis prebaci u Izvršno odjeljenje Suda.

- Mi vjerujemo u nezavisnost sudstva i nadamo se da će Sud prisilnim izvršenjem provesti svoju mjeru – ističe advokatica.

Dr. Gavrankapetanović ističe da nije iznenađen.

- Uprava Medicinskog fakulteta ovim je dopisom javno, bez skrupula zgazila Sud. Tu se nema više šta dodati. Mjera koju je Sud donio je naređenje, izvršava se bespogovorno – navodi dr. Gavrankapetanović.



Faksimil dopisa s Medicine

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.