POTVRĐENO ZA AVAZ Tužilaštvo KS uputilo dopis "Pokopu"

Edin Gačić bit će ukopan na sarajevskom groblju Vlakovo

Ukop će biti obavljen sutra ili prekosutra, a ne zna se hoće li biti vjerskog obreda

S. DEGIRMENDŽIĆ
20.02.2019 10:42

Gačić: Ubijen 12. februara

Foto: Arhiv

Asmir Hodžić, izvršni direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Pokop“ u Sarajevu, potvrdio je za „Dnevni avaz“ da je „Pokop“ dobio od Tužilaštva Kantona Sarajevo dopis u kojem se navodi da su stvoreni uvjeti da se izvrši ukop višestrukog ubice Edina Gačića u Sarajevu.

Hodžić je potvrdio da će ukop biti obavljen na groblju Vlakovo.

- Mi smo jutros zvanično dobili dopis od Tužilaštva KS da se može izvršiti ukop Edina Gačića. Mi smo odlučili da bude ukopan na aktivnom komunalnom groblju, a to je Gradsko groblje Vlakovo. Ukop će biti obavljen u redovnoj proceduri - kazao je Hodžić.

Ukop Gačića najvjerovatnije će biti obavljen sutra ili prekosutra, kazao je Hodžić.

Trenutno se tijelo Edina Gačića nalazi u mrtvačnici „Pokopa“. Do sada se, potvrdio je Hodžić, nije javio niko od Gačićeve rodbine. Što se tiče troškova ukopa, Hodžić kaže da još nema preciznih informacija o tome.

Što se tiče vjerskog obreda, kaže Hodžić, „Pokop“ ne organizira vjerski obred, nego čeka da se javi rodbina koja odlučuje o tome. Ukoliko se ne javi rodbina, Gačić će biti ukopan bez prisustva vjerskog službenika.

Edin Gačić, višestruki ubica, ubijen je 12. februara u šumi Barice između naselja Medvjedice i Zabrđe kod Kiseljaka. Ubijen je nakon što je bio u višednevnom bijegu, nakon ubistva Sauda Sultanića u Konjicu i policajca Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina. Ranije je ubio još dvije osobe, zbog čega je bio na dvadesetogodišnjoj robiji, s koje je izašao 2017. 

Komentari

NA VRH