NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Nisu išle brže od 60 na sat

Piše: Avaz.ba

14.4.2019

U današnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“ donosimo ispovijest Veljka Filipovića, očevica stravične nesreće u kojoj su poginule pedagoginja Merima Balkić, profesorica Lejla Sadiković, bivša direktorica Almina Ćorović i higijeničarka Mina Kadrić, uposlenice Osnovne škole „Kovačići“. 

Pročitajte šta je Filipović vidio na licu mjesta, kao i kako su pripadnici GSS-a, policajci i vatrogasci izvukli tijela nesretnih žena.

Franjevac Kornelije Kordić, svećenik u crkvi Krista Kralja u hercegovačkom gradiću Čitluku, koji se kao glavni akter našao u vjerovatno najvećem pedofilskom skandalu koji je potresao BiH, ali i region, jučer je za naš list negirao sve optužbe.

U današnjem izdanju otkrivamo otkad je moguće povećanje minimalca. Saznajte šta donosi zakon o minimalnoj plaći, na čemu insistiraju federalni parlamentarci iz SBB-a i SDP-a, te kolika bi trebala biti minimalna plaća.

Pročitajte zašto je Dirk Novicki naš izbor za Ličnost dana.

Trojica braće Halilović Aldin (29), Ibrahim (25) i Anes (24) državljani su BiH koji su prije tri dana deportirani iz Njemačke zbog sumnje na povezanost s terorizmom i Islamskom državom (ISIL). Pročitajte šta je izvor blizak istrazi rekao za naš list.

Saša Magazinović, državni zastupnik, upozorava da država krije koliko je novca dobila za pomoć migrantima. Magazinović nam je rekao da je prošle godine još u julu prvi put tražio ovu informaciju, zatim i u septembru, pa i u februaru ove godine. Kakav je odgovor dobio od Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH?

Ponovo smo proveli noćnu patrolu s momcima u crnim uniformama. Pročitajte šta se to dešavalo u glavnom gradu BiH u noći s petka na subotu i kako su spasili predoziranog narkomana od sigurne smrti.

Jučer su odigrane četiri utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine. Donosimo detaljan izvještaj svih utakmica, a danas pročitajte šta su rekli Emir Halilović i Hisref Musemić uoči večerašnje utakmice protiv Širokog Brijega.

U današnjem izdanju „Dnevnog avaza“ donosimo revijalni prilog „Panorama“ s mnoštvo zanimljivih vijesti i intervjua.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.