INOVACIJE

Predstavili vlastiti softver za sistem naplate

Prebacivanje poslovnih procesa sa klasičnih servera u cloud globalni je trend i nastavak digitalne transformacije konvencionalnih oblika poslovanja

Predstavljen softver za prebacivanje poslovnih procesa u cloud tehnologiju

Avaz.ba

26.4.2019

Sarajevska kompanija "BS Telecom Solutions" učestvovala je na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji američke kompanije "Oracle", koja je održana u Sarajevu pod nazivom "Oracle Cloud Day".

Predstavnici kompanije "BS Telecom Solutions" predstavili su vlastiti softver za sistem naplate u Oracle Cloud okruženju. Radi se o potpuno novom konceptu mogućnosti naplate i odnosa sa korisnicima, koji je primjenjiv u različitim industrijama, ali i sektoru javnih usluga kroz razvijanje tzv. pametnih gradova, što je također jedna od platformi koje "BS Telecom Solutions" intenzivno razvija i uspješno implementira.

Prebacivanje poslovnih procesa sa klasičnih servera u cloud, globalni je trend i nastavak digitalne transformacije konvencionalnih oblika poslovanja. 

Mirza Varatanović, direktor "BS Telecom Solutionsa", rekao je kako je ovaj proizvod u potpunosti konkurentan na međunarodnom tržištu, što potvrđuju i nagrade koje "Oracle", kao jedan od svjetskih lidera u ovoj inovativnoj industriji već duže dodjeljuje sarajevskoj kompaniji. 

- Na ovaj način potvrđuje se da smo lideri na tržištu BiH i kada su u pitanju inovacije u cloud tehnologiji, ali i sve snažniji igrač na regionalnoj i međunarodnoj sceni. Također, ove nagrade jamče sigurnost i pouzdanost softvera koje razvijamo. Ovakvi sistemi osiguravaju višemilionske uštede svim njegovim korisnicima i vjerujem da će se poslovni sektor u BiH sve više uključivati u ovaj segment digitalizacije poslovanja, koja će im poslovne procese učiniti, ne samo jeftinijim već efikasnijim i sigurnijim - rekao je Varatanović.      

"BS Telecom Solutions" je proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema, koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.