REPUBLIKA SRPSKA

Izbor predsjednika najveće opozicione stranke u RS do kraja mjeseca

Mrta trka između Govedarice i Miličevića

SDS bira novog predsjednika krajem juna. Arhiv

Avaz.ba / Nezavisne novine

12.6.2019

Sjednica Skupštine SDS-a, na kojoj bi trebao biti izabran novi predsjednik stranke, bit će održana 30. juna, pišu "Nezavisne novine".

Prema pisanju ovog lista, općinski odbori dobili su zadatak da do 16. juna završe unutarstranačke izbore i održe sjednice skupština lokalnih organizacija.

U utrci za predsjednika najveće opozicione partije u Republici Srpskoj trenutno su četiri imena: Vukota Govedarica, aktuelni čelnik stranke, Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora, Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, i Mirko Šarović, ministar vanjske  trgovine i ekonomskih odnosa.

Prema predviđanjima, na kraju će se bitka voditi između Govedarice i Miličevića, ali nije isključena mogućnost da bude samo jedan kandidat.

Potpredsjednik SDS-a Nedeljko Glamočak izjavio je kako bi unutarstranački izbori trebali biti završeni do kraja juna i da očekuje dogovor predloženih kandidata za predsjednika stranke kako bi na Izbornoj skupštini SDS-a bio predložen samo jedan.

- Datum Skupštine nije još utvrđen. Rok nije ni bio definiran, već je samo planirano da u junu bude održana Skupština SDS-a. Ona bi trebala biti održana u toku ovog mjeseca - rekao je Glamočak.

On je istakao kako će sve kandidature za predsjednika SDS-a pristigle iz gradskih i općinskih odbora biti razmotrene.

- Kandidati međusobno komuniciraju. Očekujem i priželjkujem da će na kraju u organima stranke i među kandidatima doći do dogovora i da će biti jedan kandidat za predsjednika - naglasio je Glamočak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.