NSRS

Poslanici hitno o povećanju plaća u pravosuđu

Sjednica NSRS. NSRS

Srna

12.6.2019

Narodna skupština Republike Srpske danas je razmotrila Prijedlog zakona o dopuni Zakona o plaćama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske, po hitnom postupku.

Ovim zakonom se službeniku Sudske policije i policajcu u kaznenopopravnim ustanovama sa srednjom i višom stručnom spremom utvrđuje pravo na dodatnu naknadu u iznosu od 10 posto prosječne plaće u Ministarstvu unutrašnjih poslova ostvarene u proteklom mjesecu, jednako kao i za policijske službenike zaposlene u MUP-u RS.

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović je u završnoj riječi u Narodnoj skupštini o ovom prijedlogu zakona zahvalio poslanicima opozicije i vlasti jer podržavaju donošenje tog akta.

On je rekao da je resorno ministarstvo u stalnim kontaktima sa Sindikatom pravosuđa Srpske, izrazivši nadu da će se u budućem vremenu steći uslovi za povećanje plaća drugih radnika u pravosuđu sa srednjom stručnom spremom, a koje godinama nisu povećavane.

Kasipović je rekao da treba da se radi na donošenju novog zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću, jer bi se tako mogao poboljšati zakonodavni okvir u RS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.