SARAJEVO

Tadić razgovarala s dužnosnicima projekta EU4JUSTICE

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano o modalitetima saradnje, naročito u borbi protiv organiziranog međunarodnog kriminala, finansijskog kriminala i korupcije

S današnjeg sastanka. Tužilaštvo BiH

Fena

5.7.2019

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić sastala se danas s Renoom van Rujmbekeom (Renauld Van Ruymbeke), ekspertom projekta EU4JUSTICE, i voditeljicom projekta u BiH Izabel Arnal (Isabelle).

Sastanak je realiziran u okviru projekta EU4JUSTICE - Podrška borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini.

Tadić i Van Rujmbeke, bivši francuski istražni sudija specijaliziran za složene slučajeve finansijskog kriminala i korupcije na visokom nivou i stručnjak u projektu EU4JUSTICE, razgovarali su o modalitetima razmjene najboljih praksi tokom dvogodišnjeg projekta.

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano o modalitetima saradnje, naročito u borbi protiv organiziranog međunarodnog kriminala, finansijskog kriminala i korupcije.

Istaknuto je da je za rad na tim predmetima izuzetno bitna pravovremena i uspješna međunarodna pravna saradnja, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.