OBILJEŽAVANJE

Promocija 14 knjiga posvećenih srebreničkom genocidu

Veliko interesiranje izazvala promocija romana "Ponesi izgubljenu ljubav"

Promocija 14 knjiga. S. Smajlović

S. SMAJLOVIĆ

9.7.2019

Promocija 14 knjiga. S. SMAJLOVIĆ

Programom obilježavanja 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice "Sigurnosne zone UN-a", Pododbor za naučnu, kulturnu i izdavačku djelatnost Organizacionog odbora (OO) za obilježavanje godišnjice genocida, danas je u ovdašnjem Kulturnom centru organizirao promociju knjiga posvećenih srebreničkom genocidu. 

Profesor dr. Adib Đozić, predsjednik Pododbora, kaže da je OO ove godine prihvatio finansirati i promovirati 14 djela. Dvije su promovirane u Kulturnom centru, a promocija ostalih 12 knjiga, prema želji autora, obavljena je na trasi "Marš mira 2019".

Veliko interesiranje privukla je promocija romana "Ponesi izgubljenu ljubav", srebreničkog profesora i književnika Mirsada Mustafića. Ovo je njegov petnaesti roman objavljen nakon rata, a svi govore o ratnim zbivanjima u Srebrenici.

Posjetioce je interesirala i promocija osme knjige "Monumenta Srebrenica". Autori ove knjige su grupa istraživača okupljenih oko Zavoda za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.