VREMENSKA PROGNOZA Federalni hidrometeorološki zavod

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Prognozira se da će 11. jula biti sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost

Avaz.ba
10.07.2019 10:27

Sarajevo

Foto: Avaz

Pad temperature, kiša i pljuskovi uslijedili su nakon toplotnog vala, a jutrošnje temperature, prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, nisu prelazile 16 stepeni u Bosni i 22 stepena u Hercegovini. Najniža temperatura 9 stepeni izmjerena je jutros na Bjelašnici.

Temperatura izmjerena na Bjelavama u Sarajevu jutros je iznosila 16 stepeni i puhao je vjetar brzine četiri kilometra na sat. Relativna vlažnost je 85 posto. Ista temperatura i jačina vjetra izmjereni su u Banjoj Luci.

U Mostaru je temperatura jutros iznosila 21 stepen. Najviša temperatura izmjerena je jutros u Neumu i Stocu - 22 stepena. U Grudama je izmjereno 18 stepeni.

Najniža temperatura je, prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, izmjerena jutros na Bjelašnici i iznosila je 9 stepeni. Nešto toplije bilo je u Han-Pijesku, gdje je izmjereno 13 stepeni.

Prognozira se da će 11. jula biti sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stepeni, na jugu zemlje od 14 do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26 stepeni, na jugu do 29 stepeni.

Slične temperature bit će i narednih dana, 12. i 13. jula, pa će se najniže jutarnje temperature kretati između 9 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka će u petak biti između 23 i 27 stepeni, na jugu do 29 stepeni. U subotu se prognoziraju temperature između 18 i 23 stepena, na jugu do 30 stepeni.

Tagovi

Vrijeme BiH

Komentari

NA VRH