KOMENTAR DANA

Selektor na popravnom

Nastavkom saradnje i Savez i Prosinečki preuzeli su veliki rizik

Goran Šumar. Avaz

Piše: G. Šumar

11.9.2019

Bosanskohercegovačka fudbalska vlada jučer je u Sarajevu analizirala dosadašnje rezultate naše A-reprezentacije i jednoglasno odbila prihvatiti ponuđenu ostavku selektora Roberta Prosinečkog

Oktobarske utakmice s Finskom i Grčkom su blizu, očito je da Nogometni savez BiH nema aduta u rukavu niti bolje rješenje od onog da nastavi po starom, odnosno sa istim trenerom na klupi.

Tako je popularni Robi dobio šansu za popravni, nadamo se da će ga položiti s uspjehom. No, mora se priznati da su i čelnici NSBiH, ali i Prosinečki, ovim potezom preuzeli veliki rizik.

Ne smijemo zaboraviti da u posljednjim kvalifikacijskim utakmicama za Evropsko prvenstvo većina naših reprezentativaca nije pružala sve od sebe ili, kako to kaže selektor: "Nisu se bacali na glavu kao u Ligi nacija".

Zašto je to tako pitanje je na koje odgovor, očito, stručni štab do danas nije pronašao, pa su nam se desila i Finska i Armenija, pa i remi sa Grčkom (2:2) koji nakon vodstva od 2:0 ne možemo gledati kao uspjeh.

A šta ćemo ako se već protiv Finske ponove iste stvari koje se, prije svega, odnose na nedostatak motivacije kod pojedinaca? U susretu ekipa koje su sličnog kvaliteta upravo ta veća želja i borbenost mogu dijeliti pobjedu od poraza, a toga kod nas nije bilo.

Na Prosinečkom je da vrati pobjednički duh u ekipu za koju i sam kaže da ima kvalitet za Euro...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.