SARAJEVO

Jačati poslovnu saradnju BiH sa Malezijom i Saudijskom Arabijom

Na sastancima je istaknuto da BiH ima potpisan sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja sa Malezijom, dok je taj posao sa Saudijskom Arabijom okončan i, čim se usaglase termini, bit će potpisan i ugovor

Džafar i Bevanda: Privlačenje investitora. Fena

Avaz.ba/ Fena

22.1.2020

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u odvojenim susretima ambasadore Malezije Zakrija Džafara (Jaafar) i Saudijske Arabije Hanija bin Abdulaha Muminaha, s kojima je razgovarao o stvaranju boljih uvjeta za poslovnu saradnju i privlačenje investicija. 

Bevanda je u razgovoru s Džafarom naglasio da su odnosi između Bosne i Hercegovine i Malezije prijateljski i da se mogu unaprijediti kroz poslovnu saradnju u mnogim područjima. Istaknuto je da je Malezija redovan učesnik poslovnih foruma u BiH, koji su rezultirali potpisivanjem više memoranduma, a samo onaj koji se odnosi na ulaganja u oblasti peradarstva, vrijedan je 20 miliona eura. 

Ambasador Saudijske Arabije naglasio je da su u toku brojni projekti za koje je novac osigurala vlada te zemlje te da su otklonjene sve barijere za projekte obnove i opremanja bolnica u Mostaru i Konjicu. 

Na sastancima je istaknuto da BiH ima potpisan sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja sa Malezijom, dok je taj posao sa Saudijskom Arabijom okončan i, čim se usaglase termini, bit će potpisan i ugovor. Time će se olakšati poslovne aktivnosti investitorima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.