AKCIJE

Helikopter sletio na Koševo, mladi planinar prebačen u KCUS

Na planini Prenj u mjestu Lupoglav Amer Keskin je učestvovao je u Memorijalnom pohodu "Lupoglav 2020" s više od 200 ljudi

Piše: A. Č. / Avaz.ba

16.2.2020

Povrijeđeni mladi planinar Amer Keskin uspješno je transportiran s planine Prenj, odakle je helikopterom prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Brzom reakcijom mladiću je pružena prva pomoć i, na svu sreću, nema teže povrede.

Na planini Prenj u mjestu Lupoglav Amer Keskin je učestvovao je u Memorijalnom pohodu "Lupoglav 2020" s više od 200 ljudi. On se okliznuo i pao te je zadobio višestruke povrede.

Inače, na intervenciju je stigao i helikopter iz Helikopterske službe RS, jer su se i oni odazvali pozivu Gorske službe spašavanja FBiH.

Helikopter sletio na pomoćni stadion na Koševu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Podsjećamo, nakon što je direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak, na urgentni zahtjev Operativnog centra FUCZ-a, uputio dopis Ministarstvu sigurnosti BiH, putem Operativno-komunikacijskog centra (OKC), ministar Fahrudin Radončić odmah je proslijedio urgenciju prema Predsjedništvu BiH. Predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić i članovi Šefik Džaferović i Milorad Dodik potpisali su urgenciju.

Pripadnici GSS-a FBiH pružili prvu pomoć mladiću. GSS FBiH

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.