REAKCIJE Potpredsjednica Federacije BiH uputila podršku ljekarima

Mahmutbegović se stavila na raspolaganje vodstvima KCUS-a i Opće bolnice

Ovo su trenuci kada trebamo shvatiti da smo jedni drugima najvažniji i najpotrebniji, rekla Mahmutbegović

Avaz.ba / Fena

Mahmutebgegović apelirala na građane da budu jedinstveni

Foto: Fena


Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je danas punu podršku ljekarima i medicinskom osoblju Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu (KCUS) i Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, ali i svim drugim medicinskim centrima u Bosni i Hercegovini u njihovoj nadljudskoj borbi u teškoj situaciji zbog svjetske pandemije izazvane novim sojem koronavirusa (SARS-CoV-2), koji uzrokuje infekciju COVID-19.

Mahmutbegović se, istovremeno, i lično stavila na raspolaganje vodstvima obje sarajevske bolnice da svojim iskustvom iz Ratne bolnice Bugojno, gdje je radila do kraja agresije, pomogne i u ovim teškim trenucima, saopćeno je iz njenog kabineta.

- Kao ljekar, ali i potpredsjednica Federacije BiH, izražavam punu podršku hrabrim kolegama i medicinskom osoblju u svemu što su radili i rade proteklih dana kako bi se zaustavilo širenje COVID-19 u našoj zemlji. Stavljam im se na raspolaganje u onoj mjeri u kojoj vjeruju da svojim dugogodišnjim iskustvom mogu pomoći u ovoj situaciji - navela je Mahmutbegović.

  • Mahmutbegović: Potreban nam je, zaista, svaki oblik solidarnosti

    Mahmutbegović: Potreban nam je, zaista, svaki oblik solidarnosti

    Foto: Fena


Također, apelirala je i na bosanskohercegovačke građane „da budemo jedinstveni, da ne širimo paniku, da budemo solidarni, da vjerujemo našim doktorima i medicinskom osoblju, ali i da vjerujemo jedni u druge, te da se pridržavamo svih donesenih mjera i uputa nadležnih institucija“.

- Ovo su trenuci kada trebamo shvatiti da smo jedni drugima najvažniji i najpotrebniji, kao i da nije bitno kako ko politički promišlja i u kojoj stranci djeluje. Potreban nam je, zaista, svaki oblik solidarnosti i razumijevanja kako bismo učinili sve da ublažimo krizu i poljedice ovog globalnog epidemiološkog udara, te da iz ovog iskustva izađemo još snažniji - navodi se u poruci dr. Mahmutbegović.

Više o temi Koronavirus

NA VRH

Podijeli članak na