SAOPĆENJE

NPS: Predstave na YouTube kanalu u dva termina, večeras "Tvrđava"

Scenografiju za predstavu kreirao je Safet Zec, a kostime Amela Vilić

Nova odluka NPS-a. Avaz

Avaz.ba /Fena

4.4.2020

Narodno pozorište Sarajevo (NPS) ubuduće će na svom YouTube kanalu emitirati predstave u dva termina - večernjem u 19:30 sati i popodnevnom repriznom dan poslije u 13 sati.

Predstave na YouTube kanalu. Avaz

Roman Meše Selimovića

Sve predstave NPS-a na YouTube platformi bit će dostupne za gledanje i naredna četiri sata nakon najavljenog emitiranja, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

U subotu, 4. aprila, u 19:30 sati NPS putem zvaničnog YouTube kanala emitirat će predstavu "Tvrđava", koja je nastala prema istoimenom romanu Meše Selimovića u režiji Sulejmana Kupusovića.

Četri sata

Dramatizaciju su uradili Darko Lukić i Sulejman Kupusović.

Reprizno emitiranje ove predstave može se pogledati na YouTube kanalu u nedjelju, 5. aprila, u 13 sati, nakon čega će gledanje biti dostupno i naredna četiri sata. Scenografiju za predstavu kreirao je Safet Zec, a kostime Amela Vilić. Muziku je komponirao Adi Lukovac, a scenski pokret potpisao Ferid Karajica. 

Uloge su ostvarili: Izudin Bajrović, Miralem Zupčević, Zoran Bečić, Josip Pejaković, Nada Đurevska, Amra Kapidžić, Mirvad Kurić, Tahir Nikšić, Mirsad Tuka, Riad Ljutović i Miraj Grbić. U predstavi učestvuju Hor Opere i Balet Narodnog pozorišta Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.