PRAZNICI

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pravoslavcima čestitao Vaskrs

Pomolimo se u svojim domovima za zdravlje i sreću svojih najmilijih, istakao je Dodik

Dodik: Jačajmo vjeru i snagu na putu ljubavi, humanosti i solidarnosti. Arhiv

Avaz.ba

18.4.2020

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, arhijerejima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim pravoslavnim vjernicima najveći hrišćanski praznik Vaskrs, sa željom da u ova teška vremena iskušenja i izazova jačaju svoju vjeru i snagu. 

Suočeni sa brojnim izazovima u današnje vrijeme, a posebno sa virusom korona, pošasti koja hara u cijelom svijetu, potrebno nam je da, slaveći radosni dan Hristovog vaskrsnuća obnavljamo i jačamo vjeru i snagu na putu ljubavi, humanosti i solidarnosti - istakao je Dodik u čestitki.  


Srpska pravoslavna crkva proslavit će sutra najveći hrišćanski praznik Vaskrs. Ilustracija

Dodik je poželio da ovaj veliki praznik pravoslavni vjernici proslave u ljubavi i radosti sa svojim najbližim, poštujući sve mjere zaštite i izolacije kako bi se što prije i sa što manje štete odbranili od epidemije i naredni Vaskrs dočekali u ljepšim okolnostima, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

- Pomolimo se u svojim domovima za zdravlje i sreću svojih najmilijih - istakao je Dodik i uz tradicionalni pozdrav "Hristos vaskrse - Vaistinu vaskrse" poželio sveštenstvu i vjernicima da predstojeće praznične dane provedu u dobrom zdravlju, duhovnom miru, slozi i radosti.

Srpska pravoslavna crkva proslavit će sutra najveći hrišćanski praznik - Vaskrs kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vjere. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.