PARLAMENT FBiH Definirane generalne stvari u vezi s podrškom privredi

Zaimović: DF-ov amandman o turizmu treba biti realiziran

U zakonu definirane generalne stvari u vezi s podrškom privredi, a amandman se odnosi na specifičnu djelatnost

Fena

Mirsad Zaimović

Foto: Fena


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mirsad Zaimović kazao je da amandman koji su zastupnici Demokratske fronte (DF) uložili na antikorona zakon treba biti realiziran.

Navedenim amandmanom traži se da turističkim subjektima (hotelima, motelima, turističkim agencijama, tour operaterima i drugim davaocima usluga u turizmu i ugostiteljstvu) bude omogućeno da korisnicima izdaju vaučere u istoj vrijednosti koja je uplaćena do dana proglašenja prirodne nesreće, te korisnici imaju pravo ostvariti uslugu nakon prestanka proglašenja stanja nesreće.

- Ovaj amandman je kvalitetan i koristan prijedlog. On nije uvršten u antikorona zakon ne zato što nije kvalitetan, naprotiv, ali se postavilo pitanje njegove tehničke implementacije. Naime, u antikorona zakonu kao okvirnom zakonu definirane su generalne stvari u vezi s podrškom privredi, a s obzirom da je ovdje riječ o specifičnoj djelatnosti (turizmu), ovaj DF-ov amandman treba implementirati preko Zakona o turizmu FBiH, koji uređuje ovu specifičnu oblast i koji je već u pripremi - kazao je Zaimović.

Više o temi Mirsad Zaimović

NA VRH

Podijeli članak na